Üzüm Şırası Nedir ve İçeriği Nelerdir?
Tarihimizin en büyük miraslarından Üzüm Şırası’nın içeriğini öncelikle sizlerle paylaşmak istiyoruz. Paylaşmadan önce üzüm şırasını Köfteci Hacı Bekir olarak bünyemizde hiçbir katkı maddesi kullanmadan tamamen kendimiz üreterek sizlere cam şişelerde servis ettiğimizi bilmenizi isteriz.Üzüm şırasının bilindiği üzere ana maddesi üzümdür. Üzüm ile yapılan konsantre meyve sularına nazaran mayalanarak yapılıp, kıvamına gelmesi için bekletilen geleneksel bir mirasımızdır. Üzüm şırasının diğer içeceklerden en büyük farkı ise, hiçbir katkı maddesi ve şeker ekleme yapılmadan üretilmesidir.
ÜZÜM ŞIRASININ FAYDALARI NELERDİR?
Üzüm şırasının en önemli ve hızlı faydası içerdiği doğal şeker sayesinde kana hızlı karışarak vücudun harcadığı enerjiyi kısa sürede toparlanmasını sağlar. Doğal şeker aynı zamanda insülin seviye ve direncini sabit tutarak uzun süre dinç kalınmasını sağlar.
- İçerdiği Amino asitler, B vitaminleri (B1, B2), mineraller, potasyum, magnezyum ve demir bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
- Mideye zarar vermeden böbrek ve karaciğerin çalışmalarını hızlandırır, bu çalışmaları destekler.
- İçerdiği doğal asitler (tartarik, sitrik, malik, süksinik, fumarik, pyruvik, oxaglutarik, gliserik, glikolik, dimetil-süksinik, shikiminik ve guinik asit) sayesinde yağların erimesine yardımcı olur.
- Vücudu virüslere karşı dirençli hale getirir.
- Kara üzüm özü cildin taze ve temiz bir görünüm almasını sağlar.
- İçerdiği bioflavonoidler sayesinde C vitamini aktivitesini arttırır.
- Kara üzüm özü alerji ve kireçlenmelerde iltihap oluşumunu engeller.
- Sindirilen besinlerin kılcal damarlarda birikmesini önler, bu sayede kanseri tetikleyen bu kılcal damarlardaki birikmeyi engellemiş olur.
- İnsan bedenindeki hücreler sürekli yenilendiğinden, bu yenilenme sonucu oluşabilecek tümör saldırılarına adeta bir duvar görevi görür. Sonuç olarak insan hücrelerini kanser ve tümöre karşı korur niteliktedir.
Saymakla bitiremeyeceğimiz faydaları ardından, üzüm şırasının tadı ve keyfi Köfteci Hacı Bekir’de yaşanır!
ÜZÜM ŞIRASI KÖFTECİ HACI BEKİR’DE NASIL YAPILIR?
Üzüm şırası nasıl yapılır, üzüm şırası içerisinde neler var sorularına kendi bünyemizde üzüm şıramızı nasıl yaptığımızı ve tarihi mirasımızı sizlerle nasıl paylaştığımızı anlatarak cevap vereceğiz.
1) Üzümlerimizi temizleyerek robottan geçirmekteyiz.
2) Ardından üzerine gereken ilave suyu eklemekteyiz. (4-5 su bardağı)
3) Eklenilen sudan sonra 2-3 gün serin ve karanlık bir ortamda bekletilir.
4) Hiçbir şeker ve katkı maddesi eklenmez.
Üzüm şırası için üzüm ve suyun bu fermantasyonundan sonra lezzetinin yanında vücuda vereceği sıhhat bu beklemeye değecektir. Fakat sizler hiç beklemeden Köfteci Hacı Bekir’de hakiki ve doğal üzüm şırasını içebilirsiniz.