Daha Fazla Bilgi Edinmek İstermisiniz?
-
Çorbalar
Ezogelin Çorbası
Ezogelin Çorbası, Türk mutfağına has; domates, pirinç ve kırmızı mercimek ile yapılan bir çorba. Adı, Barak Türkmenlerinden Gaziantep'in Oğuzeli ilçesine bağlı Uruş köyünden Ezo Gelin'in adından gelir.
-
Mercimek Çorbası
Mercimek çorbası, ana malzemesi kırmızı, sarı veya yeşil mercimekten oluşan; un, tuz, tereyağı, et suyu, soğan, kırmızı veya karabiber ile hazırlanan çorba. Türkiye'de mercimek çorbası yapmak için soğanın yanı sıra patates, havuç ve kereviz de kullanılır.
-
İşkembe Çorbası
İşkembe çorbası, genellikle sığır işkembesinden (midesinin bir bölümü) yapılan bir çorba. Türkiye'de yapılan işkembe çorbası Yunanistan, Bulgaristan, Romanya ve Makedonya gibi Balkan ülkelerinde yapılan cinsine çok benzer.
-
Kelle Paça Çorbası
Kellepaça çorbası bilindiği üzere kelle ve paça çorbalarının ayrı olarak değil de tek kazan içerisinde pişmesiyle meydana gelen çorbanın adıdır. Kelle çorbası koyunun kafatası ve yanak etlerinin ağır olarak bir kazan içerisinde pişmesiyle meydana gelir.
-
Tavuk Çorbası
Geleneksel Tavuk Çorbası içerisinde bulunan maddelerin hastalıkla savaşan beyaz kan hücrelerini üretimine katkısı olduğunu belirtiliyor.
-
Köfteler
Islama Köfte
Islama Köfte, Adapazarı'nın yöresel lezzetlerinden olan bir yemektir. Dilimlenmiş ekmekler biberli ve yağlı et suyuna batırılır ve köftelerle birlikte ızgaralanır.
-
Yemekler
Kuru Fasulye
Köfteci Hacı Bekir’de Kuru Fasulye güveçte hakiki tereyağı ile pişirilip sizlere servis edilmektedir. Bünyemizde hakiki Erzincan fasulyesi ile sizleri güveçte kuru fasulye ile buluşturmaktayız.
-
Patlıcan Kebabı
Patlıcan Kebabı, Gaziantep , Şanlıurfa ve Adıyaman yöresine ait olan ve özellikle yaz aylarında tüketilen kebaplardan biridir.
-
Mantarlı Et Sote
Mantarlı et sote çoğu kişi tarafından çok sevilen, sofralarımızı süsleyen bir lezzet harikasıdır.
-
Kuzu Haşlama
Kuzu Haşlama ağır bir yemek olmasından dolayı yazları pek tercih edilmese de yemesi oldukça zevklidir. Yumuşak yapısı ve lokum gibi ağızda dağılması ile tercih edilebilir.
-
Ciğer
Ciğer 'in küp küp doğranıp sıvı yağda suyunu salıp çekene kadar sotelenmesiyle elde edilen, ince ince doğranmış soğanların ilave edilmesiyle lezzetine lezzet katan bir et yemeği harikasıdır.
-
Yumurtalı Ispanak
Vitamin deposu Yumurtalı Ispanak en faydalı sulu yemeklerden biri. Peki ıspanağı farklı bir lezzet katarak denemeye ne dersiniz?
-
Tatlılar
Sütlaç
Sütlaç, çeşitli mutfak kültürlerinde bulunabilen bir tatlı. Türk mutfağında yer alan birçok sütlü tatlı içinde en yaygın yapılan ve tanınanı sütlaçtır. Başlıca malzemeleri pirinç, süt ve şekerdir.
-
Tel Kadayıf
Kadayıf ya da Tel kadayıf, un ve suyun karıştırılmasıyla elde edilen hamurun ince teller haline getirilmesi sonucu elde edilen bir yiyecektir. En çok Balkanlar, Türkiye ve Orta Doğu ülkelerinde tatlı olarak tüketilir. Kadayıf sözcüğü Arapça'dan gelen "kadife" sözcüğünün çoğuludur.
-
Kabak Tatlısı
Kabak Tatlısı, Dış kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılan kabak doğranır. Doğranan kabakların üzerlerine toz şeker dökülür ve şekeri emip sulanıncaya değin bekletilir. Daha sonra biraz su eklenerek yumuşayıncaya değin pişirilir. Üzerine dövülmüş ceviz içi, fındık, badem veya hindistancevizi rendesi serpilir. Kabakları bir süre haşladıktan sonra, haşlama suyuyla şerbet yapıp üzerine dökülerek de hazırlanır.
-
İçecekler
Şıra
Her derde deva Şıra. Bol miktarda potasyum ve demir içerir. Harika bir antioksidandır. Cildin kuruyup çatlamasını önler. Başta kanser ve koroner kalp hastalıkları olmak üzere bir çok hastalığa karşı vücudu korur.