Hiçbir Güç Onları Ayıramaz: Dillere Destan Kuru Fasulye ve Pilav Aşkı
Çoğu zaman kuru fasulye denince akla gelen ilk şey pilav oluyor. Hatta kimi insan kuru fasulyeyi sadece pilavla birlikte tüketebiliyor. Onlar ayrılamayan iki dost, yan yana olduğunda mucizeler yaratan iki lezzet. Fakat kuru fasulyenin reçetesi iyi olmadığı sürece bu iki lezzet bir arada kalsa bile mucizeler yaratamaz. Kuru fasulyenin olduğu kadar pilavın da lezzetlisi yakışır kuru fasulyeye. Birbirinin tamamlayıcısı gibi görünen bu iki yemek ancak kaliteli ve gerçekten lezzetli olduğu sürece dillere destan bir hikayeye dönüşebilir.
Bu noktada oklarımı Sakarya’nın meşhur restoranı neresidir sorusunun cevabı olan Köfteci Hacı Bekir’e çeviriyor ve odun ateşinde pişirilen hakiki kuru fasulyesine dikkat çekmek istiyorum. Yarım asırlık lezzet durağı Tarihi Islama Köfteci Hacı Bekir’de saatlerce odun ateşinde pişen meşhur kuru fasulye kokusuyla baştan çıkarıp tadıyla mest edecek kıvamda.
Mükemmel lezzet ödülüne sahip güveçte kuru fasulyemizi hakiki tereyağı ile yapılmış pilavımız ile buluşturup damağınızda yaratacağı ahengi keyifle izleyin. Sakarya’nın en meşhur ıslama köftecisi ve Sakarya’nın en meşhur restoranı olduğumuz kadar Sakarya’da en iyi kuru fasulye nerede yenir sorusunun da cevabı olduğumuzu iddia etmekteyiz. Daha iyisi olmayan, dumanı üstünde kuru fasulyemizi denemeniz için sizleri de bekleriz.