Yüzyıllarca Ona Şifa Demişler Ama Biz Kelle Paça Çorbası Diyoruz
İnsanın yemek pişirme tarihiyle beraber ortaya çıkan çorbanın şifasından hâlâ yararlanıyoruz. Dünyayı birleştiren bir şey çorba. Ateşin bulunması, insanların buğdayı suda kaynatmasıyla başlıyor hikayesi. Tüm insanlığı birleştirebilecek kadar eski. Üstelik her yemek gibi seyahat ediyor, her bir ülkede tarifine bir şeyler ekleniyor. Osmanlı İmparatorluğu’nda da çorbanın yeri muazzam. Saray mutfağında da halk mutfağında da her gün en az bir öğünde çorba içiliyor. Çorbanın şifasını en çok kişisel deneyimlerimizden biliriz. Ne zaman bedenimizi kırgın hissetsek, biraz eklemlerimiz ağrısa, soğuk algınlığına, gribe yakalansak, aklımıza çorba düşer. Çareyi ilaçta değil annemizin çorbasında ararız ve işin iyi tarafı, o çorbayı içip uykuya daldıktan sonraki her seferinde iyileşmiş olarak uyanırsınız. Çorba sizi evde gibi hissettirir. Şifalıdır, şifası kendindendir.
Yöresel lezzetleri sizlerle buluşturan Sakarya’nın meşhur restoranı Köfteci Hacı Bekir olarak şifa kaynağı çorbalarımızla damaklarınızı şenlendirmeye ve sağlığınıza sağlık katmaya önem veriyoruz. Tamamı kemik suyundan şifalı protein deposu süzme mercimek çorbamız soğuk havalarda içinizi ısıtacak. kelle paça çorbası hayranları için de yine yüzde yüz kemik suyu kullanarak şifa kaynağı kelle paça çorbası pişiriyoruz.
Doğal antibiyotik görevi gören ve her kaşığında ayrı bir şifa taşıyan kelle paça çorbamız tam soğuk havalarda hastalıklara karşı korunmak için birebir. Üstelik hem doğal antibiyotik hem de doğal kolajen deposu. Bununla birlikte hastalık savuran tavuk çorbası ve işkembe çorbası da damaklarınızı şenlendirmek için sizleri bekliyor. Sakarya’da ne yenir sorusunun her cevabını Köfteci Hacı Bekir’de bulabileceğiniz gibi, Sakarya’da çorba nerede içilir sorusunun da cevabı Köfteci Hacı Bekir’de saklı…